Nieuwe kentekenserie uitgereikt

“Iedere gek heeft z’n gebrek…” Mijn gebrek is dat geen kentekenplaat op de snelweg mij ontgaat. Nou ja, bijna dan…….Soms zijn kentekens namelijk onbedoeld heel grappig en als je zelf niet hoeft te rijden is het leuk om dat te ontdekken. Zo moet ergens XX-XX-69 rond rijden. Helaas heb ik deze nog niet gesignaleerd. De combinatie 99-ZZZ-9 is het laatste nummerbord  aan een auto-eigenaar uitgereikt door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De kentekens zijn weer op. Een nieuwe kentekenplaat voor auto’s wordt vanaf deze maand in gebruik genomen.

 

 

De serie 1-KBB-00 gaat de vorige kentekencombinatie die sinds mei 2008 werd uitgegeven, vervangen. Toen veranderde na 57 jaar het kenteken naar drie cijfers en drie letters. Deze combinatie kunnen mensen het makkelijkst onthouden, blijkt uit onderzoek.

De nieuwe kentekenreeks gaat 2 jaar mee verwacht Algemeen directeur Johan Hakkenberg van de RDW, omdat ze deze keer alleen de K, S, T, X en Z als beginletter gebruiken. De overige beginnende medeklinkers zijn onder meer gebruikt voor exportkentekens en bromfietsen. De nieuwe serie gaat daarom een stuk korter mee dan de vorige reeks kentekens.

In 2015 moet er opnieuw een andere serie worden uitgegeven, als de verwachting van de autoverkoop tenminste uitkomt. De combinatie van cijfers en letters verandert dan in de serie GB-001-B.

 

 

Lees ook:Kies je eigen nummerplaat
Lees ook:Johan Cruijff niet blij met VPRO-televisieserie over zijn leven
Lees ook:Toch geen NSB’ers in de Nederlandse files
Lees ook:Einde tijdperk VI? Johan Derksen en René van der Gijp hebben slaande ruzie…
Lees ook:Minder verkeersboetes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>