Zeldzame (zwangere!) bosvleermuis op de Veluwe

Schermafbeelding 2013-07-17 om 16.33.43Goed, het is geen wolf, maar toch een opmerkelijke nieuwtje uit de natuur: in Nationaal Park De Hoge Veluwe huist momenteel hoogstwaarschijnlijk een kolonie bosvleermuizen. En dat is best opvallend: want tot nu toe was alleen een kolonie in Zuid-Limburg en Enschede bekend. De afgelopen dagen zijn in het Park een zwangere en een jonge bosvleermuis gesignaleerd. Zwangere exemplaren leven doorgaans in een kraamkolonie en aangezien de vleermuizen ‘s nachts maximaal vijf kilometer vliegen, kunnen we er van uit gaan dat ze in het park huizen.

Het is voor het eerst dat wordt aangetoond dat de bosvleermuis zich ook buiten Zuid-Limburg en Enschede voortplant. Vorig jaar is een keer een mannetje op de Veluwe gezien. Mannetjes leven echter solitair en vliegen grotere afstanden. Naast de bosvleermuis is ook een kolonie franjestaartvleermuizen gevonden in het Park. Deze soort wordt in de winter vaak in Gelderland gezien maar tot nu toe is vrij onbekend waar ze in de zomer verblijft.

Lees ook:Bewoners verzorgingshuis moeten na het eten naar hun kamer
Lees ook:Wandelend het oude jaar uit
Lees ook:Hoe heter, hoe beter
Lees ook:Gratis kerstbomen op de Veluwe
Lees ook:Mooie fietsarrangementen op een rijtje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>