Dement? Schakel een lama in! (filmpje)

Bewoners in verpleeghuizen leven vaak op van dieren. Ze bieden steun door hun gezelschap, leiden af van ziekte en ongemak, geven plezier en maken mensen actiever, dieren hebben een therapeutische werking.  Maar om een lama in te zetten als alternatieve therapie voor mensen met dementie, daar ik toch niet snel opgekomen zijn. Toch is het zo! In het Amerikaanse Life Care Center in Nashoba Valley komen de dieren op bezoek en brengen heel veel plezier in de afdeling. De patiënten kunnen de lama aanraken, knuffelen en hun gedachten delen, zonder de stress die communicatie met mensen kan veroorzaken.

 

 

 

Zo hoeven ze bij een lama niet bang te zijn dat ze namen zullen vergeten of verkeerd zullen antwoorden op vragen. Bij dieren zijn er geen verwachtingen, wat de ervaring ontzettend ontspannend maakt. Hoewel de positieve effecten van deze lamatherapie niet wetenschappelijk bewezen kunnen worden, zijn ze wel zichtbaar. Patiënten voelen zich vrolijker en de band met verplegers en familie wordt hechter.

Zie hier een lamatherapeut in actie…..

Lees ook:Betere patiëntenvoorlichting met gratis zorgboeken voor miljoenen Nederlanders
Lees ook:Meldpunt verhuizingen zorginstellingen
Lees ook:Vernieuwd Alzheimercentrum geopend door Koningin
Lees ook:Vrouwelijke artsen luisteren beter naar patiënten
Lees ook:Enquete second opinion ja of nee? En waarom dan?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>