Nieuwjaar in Nieuw-Zeeland

Om alvast in de stemming te komen de vuurwerkshow in Auckland, Nieuw-Zeeland bij de Sky Tower. Daar werd vanmiddag om 12.00 uur Nederlandse tijd het nieuwe jaar feestelijk ingeluid.

Op het kleine Kiritimati (Kersteiland) en op Samoa was het als eerste nieuwjaar. Op de eilanden in de Grote Oceaan is het precies dertien uur later dan in Nederland, waardoor het er al om 11.00 uur (onze tijd) 2014 werd.
Het is de tweede keer dat de Samoanen, samen met de paar duizend inwoners van Kiritimati, als eersten het nieuwe jaar vieren. In 2011 schrapten zij 30 december, waardoor het eiland dezelfde datum kregen als de naaste handelspartners Nieuw-Zeeland en Australië.

Vanaf nu kan je bijna elk uur wel ergens aftellen tot het nieuwe jaar. Kijk live mee naar de spectaculaire vuurwerkshows en festiviteiten over de hele wereld, van oost naar west.

Lees ook:2013 is begonnen op Kersteiland en Samoa!
Lees ook:Eilandengroep Samoa verandert van datum (!)
Lees ook:Nieuwe toeristische website van Zeeland
Lees ook:102 jarige begint nieuw leven in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Zeeuwse eilanden hoppen: fiets een rondje met een pontje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>