Studenten helpen senioren

Bemiddelingsbureau SeniorenStudent  bestaat één jaar en zij koppelen studenten aan senioren die behoefte hebben aan hulp en gezelschap. Mooi initiatief! De activiteiten bestaan onder anderen uit:  het geven van computerles,  samen boodschappen doen, koken, hulp in de huishouding en spelletjes spelen. Initiatiefnemers van dit bemiddelingsbureau zijn de twee ondernemende zusjes Lotte (27) en Anne (26) van Oudheusden. Het idee ontstond doordat ze bij hun andere diensten OppasStudent en Poetsstudent steeds vaker de vraag kregen of zij een student konden vinden als hulp voor een oudere.

 

 

Opvallend is dat nog geen twee aanvragen het afgelopen jaar hetzelfde zijn geweest. Iedere oudere heeft andere behoeftes.  De aanvragen variëren van koken en maaltijden invriezen voor de rest van de week tot klusjes in huis, wandelen, buurtactiviteiten bezoeken en samen reizen met het openbaar vervoer. Alle vragen van ouderen zijn welkom.

Het bemiddelingsbureau beschikt over een bestand van ruim vierduizend studenten. Zo kan er voor iedere oudere een geschikte match gemaakt worden.  Deze match wordt gemaakt op basis van persoonlijke overeenkomsten en gedeelde interesses. SeniorenStudent koppelde bijvoorbeeld een conservatoriumstudent aan een oudere die van klassieke muziek houdt, een student psychologie aan een oudere met dementie en een student Franse Taal en Cultuur aan een oudere die zelf Frans gestudeerd heeft.

Steeds meer Amsterdamse ouderen melden zich aan voor hulp. De ouderenzorg is momenteel aan verandering onderhevig, waarbij steeds meer reguliere zorg wegvalt. Daardoor moeten ouderen zelf op zoek naar alternatieven. Volgens dichtbij.nl is SeniorenStudent daarbij de voordeligste aanbieder, voor €12,50 per uur vinden ouderen een student aan huis.

SeniorenStudent werkt ook samen met verzorgingshuizen. Daar helpen studenten dagelijks bij de avondmaaltijd of verzorgen ze groepsactiviteiten, zoals museumbezoek, leesclubs, een ‘geschiedenismiddag’ waarbij ouderen herinneringen over vroeger ophalen of ‘samen koken en eten’-avonden waarbij ouderen en studenten in kleine gezelschappen de avondmaaltijd bereiden en nuttigen. Ook bij deze groepsactiviteiten zijn alle hulpvragen mogelijk en ligt de focus op het sociale vlak. Informatie kunt u vinden op www.seniorenstudent.nl. Meer informatie is te vinden op www.seniorenstudent.nl.

Lees ook:Studenten verlichten bezuinigingen op ouderenzorg
Lees ook:Studenten moeten in ruil voor lage huurprijs ouderen vermaken
Lees ook:Oplossing voor eenzame ouderen én studenten
Lees ook:Room in Return ziet nieuwe kansen voor oplossen kamernood
Lees ook:Groningse politie voorkomt NSB-studentenfeest met gele Jodensterren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>