We vieren alweer 100 jaar moederdag

Een moeder staat voor het huishouden, is de schakel van het gezin en een belangrijke persoon voor de opvoeding. Een moeder is een multie-talentend vrouw die eigenlijk elke dag in het zonnetje gezet moet worden. Elke tweede zondag van mei wordt traditioneel Moederdag gevierd. Vaak begint deze verwennerij met ontbijt op bed. Wij moeders worden in de watten gelegd, verwend met bloemen, chocolade, geurtjes en allerlei andere onzin.

 

 

De Moederdag zoals wij die kennen werd begin vorige eeuw bedacht door de Amerikaanse Anna Jarvis, die ieder jaar de dood van haar eigen moeder herdacht. Omdat Jarvis vond dat veel volwassenen nalatig waren als het aankwam op hun ouders, pleitte ze ervoor haar moederdag om te toveren tot nationale feestdag. Na jaren van lobby bij lokale, regionale en uiteindelijk nationale politiek, slaagde ze daar in 1914 in. Moederdag waaide vervolgens vanuit de VS over naar ons.

En morgen is  de honderdste editie.

Deze moeder kreeg trouwens wel een héél bijzonder cadeau van haar zoon!

Lees ook:Waar komt dat `feest` Moederdag toch vandaan
Lees ook:Lieve moeders, dankjewel!
Lees ook:Crisis ook merkbaar voor moederdag!
Lees ook:Arnon Grunberg gaat bij moeder wonen om boek over haar te schrijven
Lees ook:Moeder, wanneer ga je nu eens dood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>