Precies 40 jaar geleden: ‘The Rumble in the Jungle’

Schermafbeelding 2014-10-30 om 13.06.35Vandaag is het precies veertig jaar geleden dat in Zaïre (tegenwoordig Congo) één van de grootste en meest legendarische sportevenementen plaatsvond.

Tijdens ‘The Rumble in the Jungle’ heroverde Muhammad Ali op 32-jarige leeftijd in een Afrikaans oerwoud zijn wereldtitel bij de zwaargewichten.  Ali was toen al lang niet meer de lichtvoetige balletdanser uit het eerste deel van zijn loopbaan en de vraag van de meeste kenners was dan ook hoeveel rondes hij de zeven jaar jongere vechtmachine George Foreman zou kunnen trotseren? In de tropische hitte koos Ali er uiteindelijk voor over te schakelen op een defensieve tactiek, waarbij hij, tegen de touwen hangend, de slagenregen van Foreman op zich af liet komen.  Tot diep in de achtste ronde houdt hij dit vol en dan komt Ali komt uit de touwen en vuurt een reeks slagen af, waarmee hij Foreman uiteindelijk velt en de partij wint. Bekijk hieronder de hele partij:

Lees ook:George Baker viert 70ste verjaardag (en 45-jarig artiestenjubileum!)
Lees ook:50PLUS partij heeft weinig voordeel aan stemwijzer
Lees ook:‘Bizar virus’ velt 80% van de leden van 50PLUS
Lees ook:Onrust binnen de partij 50PLUS
Lees ook:De koninklijke baby heeft een naam!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>