Oude tijden herleven voor Pink Floyd in Nederland

Schermafbeelding 2014-11-16 om 18.57.56The Endless River, dat is de naam van het album waarmee de Britse band Pink Floyd na een afwezigheid van negentien jaar terugkeert op de eerste plek van de Nederlandse albumlijst. Het laatste studioalbum van de band komt deze week met een overweldigende hoeveelheid aan verkopen binnen op de eerste plek van de Album Top 100 van GfK. Van The Endless River werden zelfs bijna vijf keer zoveel exemplaren verkocht als van Sonic Highways, het achtste album van Foo Fighters (nummer 2). De laatste keer dat Pink Floyd de Nederlandse verkooplijst aanvoerde, was in 1995. Dat was met de live-cd P.U.L.S.E., dat na één week bovenaan de lijst van de eerste plek werd verstoten door een andere concertregistratie: Live In Concert van René Froger, dat een jaar in de Album Top 100 te vinden was.

The Endless River is de zesde nummer 1-notering van Pink Floyd in de nationale albumlijst. De andere vijf zijn: Wish You Were Here (1975), Animals (1977), The Wall (1979), The Division Bell (1994) en het reeds genoemde P.U.L.S.E. (1995). Het nieuwe album is tevens de zeventiende top 10-notering voor de band die al behoorlijk wat jaartjes meeloopt.

Lees ook:Geruchten worder sterk: nieuw album Pink Floyd op komst!
Lees ook:Voor het eerst in acht jaar nieuw nummer van The Who
Lees ook:Golden Earring na 28 jaar weer op nummer 1!
Lees ook:Bruce Springsteen in het Sportpaleis in Antwerpen
Lees ook:ABBA brengt nieuw album uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>