50-plusser garant voor 70% verkoop nieuwe auto’s

Schermafbeelding 2014-11-23 om 14.06.05Het blijft slecht gaan op de automarkt, maar opvallend is dat het met name 50-plussers nieuwe auto’s aanschaffen. Zij zijn goed voor maar liefst 70 procent. In oktober werden in totaal 35.424 nieuwe auto’s afgeleverd, tegen 36.315 in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van RDC/inMotiv, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.  Daarmee is er sprake van de vijfde daling op rij. Voor de laatste maanden van het jaar wordt echter nog wat extra drukte verwacht omdat per 1 januari de bijtelling wordt aangescherpt. Met name voor auto’s waarvoor nu nog een bijtelling van 14 procent geldt zal volgend jaar een hogere bijtelling gelden.
Aumacon denkt ook dat er nog wat meer kopers zullen zijn voor kleine auto’s. Met ingang van het nieuwe jaar verdwijnt immers de BPM-vrijstelling voor zeer zuinige auto’s. Daardoor zullen met name auto’s in het A-segment flink duurder kunnen worden. Voortaan hebben alleen nog nul-emissie auto’s BPM-vrijstelling. De markt voor nieuwe auto’s wordt steeds meer gedragen door mensen van 50 jaar en ouder. In de eerste negen maanden van het jaar waren zij goed voor maar liefst 71,7 procent van alle nieuwe auto’s die zijn verkocht. In 2007 was dat nog 62 procent.

Lees ook:Er rijden straks een miljard auto’s rond
Lees ook:Eén op de vijf nieuwe auto’s is een automaat
Lees ook:Bietje Zeeuws: gestrand door zuinig rijden
Lees ook:Vrienden en familie belangrijkste adviesfactor bij aanschaf auto
Lees ook:Ouderen houden de autoindustrie nog een beetje op peil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>