‘Neem de Oorlog onder Handen’ – rondleiding voor blinden en slechtzienden

‘Kijken met je ogen en niet met je handen’ zeggen (groot)ouders vaak tegen hun (klein)kinderen in musea. Maar voor blinde en slechtziende bezoekers is er dan weinig te beleven! Daarom komt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek met een vernieuwend concept, ontwikkeld met adviseurs van het Nijmeegse Muzieum. Met dit concept wordt het taboe op kijken met je handen voor deze doelgroep doorbroken.

 

 

In een speciale rondleiding voor mensen met een visuele beperking komen de voorwerpen uit het archief en is er voor alle zintuigen iets te beleven: voel het gewicht van een granaat, hoor het geluid van Radio Oranje, ruik surrogaat koffie, proef bevrijdingsbrood naar origineel recept.

Ervaren gidsen vertellen het verhaal van de bevrijding van Nederland aan de hand van vele originele objecten die alle, van de kleinste sigaret tot het grootste kanon, onder handen kunnen worden genomen. 

De eerste rondleiding vindt plaats op woensdag 26 november 2014.

Kijk hier voor alle informatie.

Lees ook:Alle uitstapjes per provincie gratis downloaden bij dagjeweg.nl
Lees ook:Eindejaarsrondleidingen in Slot Zuylen
Lees ook:Handgranaat ligt al 60 jaar in schuurtje
Lees ook:De vernieuwde Wat & Hoe website
Lees ook:Voedselbank vaart wel bij uitschakeling Oranje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>