De Huishoudbeurs viert zijn zeventigste verjaardag

Och, och….. zal weer een drukte worden op de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI zaterdag. Een paradijs voor menig huisvrouw……Het evenement trakteert namelijk de naar verwachting 240.000 bezoekers op cadeaus omdat het zijn zeventigste verjaardag viert. Ook is er speciaal voor deze gelegenheid een Huishoudbeurs-museum ingericht, met huishoudelijke apparaten uit de jaren vijftig uit de collectie van Science Center Nemo.

De eerste beurs werd in 1950 in Den Haag gehouden en in 1955 werd deze naar de Amsterdamse Rai verplaatst. Het tijdstip van de jaarlijkse expositie was zeer bewust gekozen: het was de tijd van de voorjaarskriebels. En die kriebels werden omgezet in vlijtig schoonmaken. Zo was het synthetische vaatdoekje het wonder van 1951!!!

De beurs doet verder een poging in het Guinness Book of Records te komen met de grootste kledinginzamelactie in 24 uur tijd, op vrijdag 27 februari. „Het idee is met volle tassen heen en volle tassen terug. In totaal willen we 30.000 kilo kleding verzamelen”, legt Mengerink uit. De outfits gaan vervolgens naar het goede doel; kindertehuizen, ouderen, kansarme gezinnen en daklozen in Oost-Europa.

De beurs is van zaterdag 21 februari tot en met zondag 1 maart en dagelijks open van 11 tot 18 uur; donderdag en vrijdag tot 22 uur.

Het AD wil graag mensen spreken die al tientallen jaren de Huishoudbeurs in Amsterdam bezoeken. Ben jij een van de grootste fans van het evenement of ken je iemand die elk jaar de beurs bezoekt? Mail dan naar de redactie.

Schrijf hen in een e-mail hoe vaak jij de beurs al bezocht hebt en waarom jij een van de grootste fans bent. Vergeet niet ook je telefoonnummer te vermelden.

Lees ook:Kaarten voor de Huishoudbeurs koop je bij Blokker…. met korting!
Lees ook:De Huishoudbeurs barst los!
Lees ook:Huishoudberus trekt minder bezoekers
Lees ook:Record aantal bezoekers huishoudbeurs
Lees ook:Aziatisch tintje voor Huishoudbeurs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>