Van hoortest naar hoortoestel

Gehoorverlies sluipt er meestal ongemerkt in. Het ontstaat niet van de ene op de andere dag. Dat is ook de reden dat veel mensen aanvankelijk niet eens in de gaten hebben dat ze hoorproblemen hebben. En tegen de tijd dat iemand het gehoorverlies bij zichzelf opmerkt, is het niet iets waar we graag over praten. Het maakt ons kwetsbaar waardoor we gehoorproblemen vaak wegwuiven.

De neiging om de schuld bij anderen neer te leggen is groot. “De TV staat zo zachtjes” of “mijn familie mompelt te veel”…… herkenbaar???
Naar schatting neemt het aantal mensen met gehoorproblemen sterk toe de komende jaren. De belangrijkste reden hiervoor is de vergrijzing. Gehoorverlies is groter bij ouderen, voornamelijk door het natuurlijke verouderingsproces. Hoe ouder de oren, hoe slechter het gehoor. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 40% van de mensen tussen de 60 en de 69 jaar last hebben van gehoorverlies en bij mensen boven de 80 jaar is dit zelfs 90%. Bijna 80 procent van de mensen die eraan toe zijn, stelt de aanschaf van een hoortoestel minstens een jaar uit. Van de totale groep slechthorenden in ons land gaat slechts 25% over tot de aanschaf van een hoortoestel.

Bekijk eens dit stappenplan: van hoortest naar hoortoestel of doe een online gehoortest! Je weet dan binnen enkele minuten hoe het met je gehoor is gesteld.

Gewoon doen, want je kunt je met een slecht gehoor erg eenzaam voelen!

Lees ook:Vaker depressie bij gehoorverlies
Lees ook:Ouderen onderschatten impact van slecht gehoor
Lees ook:Fabel: hoe duurder je hoortoestel, hoe beter je hoort
Lees ook:Het eerste onzichtbare hoortoestel
Lees ook:Nederlander slordig met eigen gehoor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>