Koude voeten? Koud water!

Het is niet anders… De winter is in aantocht en daarbij natuurlijk ook alle bijbehorende probleempjes. Een daar van kan zijn dat je van die enorm koude voeten hebt als je buiten bent geweest. Eerste reactie van veel mensen: voeten tegen de verwarming of even met de voeten in een teiltje met warm water. Maar: het is beter om koude voeten niet op te warmen door heet water. Dit kan, zeker in de winter als de voeten heel koud zijn, bij leiden tot wintertenen.

 

En dan ben je natuurlijk nog verder van huis! Een betere oplossing is de voeten een minuut in een koud badje en dan stevig afdrogen. Het koude water lijkt onlogisch, maar (zeker in combinatie met het afdrogen) brengt de bloedcirculatie op gang. Warm water zorgt juist dat de bloedcirculatie minder wordt. Je moet natuurlijk niet vergeten om na het afdrogen wel lekkere warme sokken/sloffen aan te doen!

Lees ook:Zo verwen je je voeten
Lees ook:Neem je voeten onder handen
Lees ook:Op blote voeten de natuur in op het blotevoetenpad!
Lees ook:Pak je koude-voeten-kwaaltje aan
Lees ook:Herfst morgen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>