Meer leven met minder

image008Maar liefst twee derde van de mensen heeft het gevoel dat ze te veel spullen hebben. Bovendien vergt de productie ervan ontzettend veel materiaal: voor elke vuilniszak met afgedankte spullen zijn zeventig zakken grondstoffen nodig om ze te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet verleid wordt om nog meer te kopen?

 

James Wallman heeft het antwoord. In zijn boek Ontspullen, dat 15 maart verschijnt, beschrijft hij inspirerende alternatieven, die ook nog eens (bijna) gratis zijn. Ontspullen bevat een combinatie van psychologische inzichten, aansprekende voorbeelden en praktische tips voor een gelukkiger leven met minder spullen.
James Wallman vertelt het actuele verhaal van een acute en onderschatte last. Het gaat om een  maatschappelijke probleem: we voelen ons verstikt door wat we bezitten, in plaats van ons er rijk door te voelen. Waar we ooit positief dachten over meer, vinden we nu dat meer hebben meer gedoe met zich meebrengt: je moet meer organiseren en hebt meer kopzorg. Te veel bezitten, te weinig doen en je aandacht richten op het verwerven van nog meer spullen maken mensen gespannen en veroorzaken stress.
Waar Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe, je hielp met selecteren, organiseren en opruimen, gaat trendwatcher James Wallman een stapje verder. Hij belicht ook het duurzame aspect van minder bezittingen. Volgens Wallman kun je beter herinneringen en ervaringen verzamelen dan spullen.

Lees ook:Veilig ontspullen via Ome Jan
Lees ook:James Last overleden
Lees ook:Jongetje is reïncarnatie van neergeschoten piloot uit WOII (filmpje)
Lees ook:Iemand interesse in het kristal van Bram Moszkowicz?
Lees ook:Zo raak nooit meer iets kwijt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>