Haringseizoen start op 15 juni 2016

Schermafbeelding 2016-02-28 om 19.48.54Om je alvast op te verheugen…….op 15 juni start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’. De haringhandel maakte vorige week de startdatum bekend en meldt dat de opbrengst van de daaraan voorafgaande traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe deze keer gaat naar stichting Het Vergeten Kind.

 

Gezamenlijk zullen het Nederlands Visbureau en stichting Het Vergeten Kind zich inzetten om een ‘maatjesgevoel’ voor kinderen in opvanglocaties te creëren én het belang van gezonde voeding te benadrukken. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt gebruikt om een aantal nieuwe keukens in instellingen te realiseren. In veel opvanglocaties laten kookfaciliteiten te wensen over, terwijl samen koken en eten juist voor een positieve huislijke sfeer en verbondenheid in de groep zorgt. Samen een maaltijd klaarmaken stimuleert het ‘maatjesgevoel’ en geeft kinderen afleiding van de dagelijkse zorgen. Aanvullend worden met de opbrengst kookworkshops door het hele land ontwikkeld om jongeren (m.n. tienermoeders) te leren hoe zij het beste een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten voor een minimaal budget.

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in om kinderen in opvanglocaties een zo normaal mogelijke jeugd te geven. Dat doet de stichting door een kindvriendelijke leefomgeving te creëren waar ze kunnen spelen, bewegen, leren en ontspannen. Daarnaast worden activiteiten en evenementen georganiseerd om de kinderen weer écht kind te laten zijn.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Nieuwe haringseizoen komt eraan!!!!
Lees ook:Eerste vaatje haring levert 56.500 euro op voor goed doel (..seizoen van start!)
Lees ook:De nieuwe haring komt eraan!!!
Lees ook:Haringseizoen 2014 start op 12 juni
Lees ook:Nieuwe haring vanaf 3 juni verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>