De troonswisseling in kindertaal “een kroontje voor prinsje Alexander”

Op 30 april ondertekent de Koningin in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de Akte van Abdicatie. Het is een staatsrechtelijke aangelegenheid waarmee de Koningin formeel afstand doet van de troon. Direct na het ondertekenen, dus al voor de officiële inhuldiging, is de Prins van Oranje staatsrechtelijk Koning. Hij wordt Koning Willem-Alexander. De teruggetreden Koningin en de nieuwe Koning zullen vervolgens vanaf het balkon van het Paleis een korte toespraak houden. Daarna verschijnt het nieuwe koningspaar met hun 3 dochters op het balkon.

Vervolgens gaat Nederland los, gehuld in oranje. En leg een klein kind nou maar eens uit wat hier gaande is……..

 

 

gewoon…. door het  kinderboek boek “Een kroontje voor prinsje Alexander” van het auteursduo Marianne Busser en Ron Schröder over de troonswisseling voor te lezen.

In het boek voor kinderen vanaf 3 jaar ziet ”het kleine prinsje Alexander dat de koningin heel moe is en dat ze net als heel veel mensen aan wat leuke dingen toe is”. In het verhaal oefent Willem-Alexander voor zijn rol als koning, met netjes eten, lintjes doorknippen en het dopen van schepen.

Voor uitgeverij Unieboek Het Spectrum kwam de aankondiging van de gebeurtenis heel wat later dan verwacht. Marijke Duffhauss maakte al 10 jaar geleden de illustraties voor het kinderboek. Al die tijd lagen de tekeningen in een kluis.
Na de televisietoespraak van Beatrix heeft Duffhaus de tekeningen van voormalig premier Jan Peter Balkenende snel vervangen door illustraties van de huidige premier, Mark Rutte.

 

Lees ook:Recordaantal bezoekers in 2015 voor het Koninklijk Paleis Amsterdam
Lees ook:Prinsesjes doen mee aan sponsorloop voor het goede doel
Lees ook:Prinsjesdag…… 200 jaar, beleef het mee!
Lees ook:Willen-Alexander kiest zetel overgrootmoeder
Lees ook:Eerste munten koning Willem-Alexander geslagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>