De naam van God is genade

De naam van God is genade is een uniek boek. Voor het eerst wendt een paus zich in boekvorm tot elke man en vrouw ter wereld, zowel binnen als buiten de kerk. Het is de neerslag van een groot interview, afgenomen en uitgewerkt door Andrea Tornielli (journalist en persoonlijke vriend van de paus).

 

 

Via een intieme dialoog wil paus Franciscus een inspiratie zijn voor iedereen die op zoek is naar een betekenis in het leven. Op elke bladzijde zindert het verlangen om vooral het onrustige, gekwelde deel van de mensheid te bereiken dat erom vraagt te worden omarmd in plaats van weggeduwd: vluchtelingen, gevangenen, armen en mensen aan de rand van de samenleving. Hij benadrukt dat de kerk voor niemand haar deuren mag sluiten.

Aan de hand van een aantal vragen diept paus Franciscus het thema van de barmhartigheid uit, in het licht van het door hem ingestelde Heilig Jaar van Barmhartigheid in 2016. Een thema dat in deze tijd van vluchtelingenproblematiek en terreurdreiging actueler is dan ooit tevoren. Juist dit maakt het boek zo bijzonder en urgent.

  • Wordt op 12 januari in 82 landen tegelijkertijd gelanceerd
  • Verschijnt aan de vooravond van de Maand van de Spiritualiteit
  • Zeer actueel thema in deze tijd van vluchtelingenproblematiek en terreurdreiging
  • 2016 is door paus Franciscus uitgeroepen tot Heilig Jaar van Barmhartigheid

Lees ook:Nieuwe paus oud baasje, maar wel met een vriendelijke uitstraling!
Lees ook:En weg is de Paus!
Lees ook:Bye Bye Paus Benedictus!
Lees ook:De paus zit er financieel heel warmpjes bij…
Lees ook:Kardinaal sterft vlak voor zaligverklaring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>