De boodschappencoach is vernieuwd

Wegens grote belangstelling is de kritische supermarktgids
 De boodschappencoach uitgebreid en geactualiseerd. Nieuwe adviezen,
extra geteste voedingsproducten en een nieuw hoofdstuk over superfoods: levensmiddelentechnoloog ir. Ralph Moorman gidst de consument nu nóg beter door het mijnenveld van de supermarkt.

 

 
Vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas is gekomen, light-producten waar je dik van wordt, saus met schadelijke toevoegingen: de supermarkt ligt vol levensmiddelen die de gezondheid kunnen schaden. De informatie op de etiketten is vaak regelrecht misleidend. Gelukkig zijn er ook gezonde en ‘eerlijke’ producten in de schappen te vinden – als je weet waar je op moet letten. In De boodschappencoach – Het beste uit de supermarkt vertelt Ralph Moorman hoe je producten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel.

Laatste stand van zaken

Sinds de verschijning van De boodschappencoach in 2013 hebben maar liefst 30.000 mensen een exemplaar van de gids aangeschaft. Sindsdien is er veel veranderd. Het
is niet overdreven om te stellen dat supermarkten mede dankzij Ralph Moorman meer gezonde producten aan hun assortiment toevoegen. Aan de andere kant reageren levensmiddelenproducenten op de beter geïnformeerde consument door de misleiding nóg geraffineerder aan te pakken. Zo wordt nu op grote schaal de term ‘natuurlijk’ gebruikt voor producten die dat helemaal niet zijn.

Nieuwe Aanraders en Afraders

Het hart van De boodschappencoach-update bestaat uit overzichtelijke lijsten met voedingsproducten die zijn ingedeeld bij de ‘Aanraders’ of de ‘Afraders.’ Dankzij kleurcodes en symbolen is in één oogopslag te zien welke levensmiddelen je veilig in de boodschappenkar kunt laden – en welke je beter kunt laten liggen. Alle producten zijn voorzien van belangrijke informatie en tips. Ralph heeft ruim 80 nieuwe producten voor deze update gescreend. Zo heeft hij voor een nieuw hoofdstuk het assortiment ‘superfoods’ kritisch onder de loep genomen en ook daar een aantal Afraders aangetroffen…

Nieuwe adviezen en waarschuwingen

De nieuwe gids is niet alleen dikker omdat er meer geteste producten in staan, maar ook omdat er adviezen en waarschuwingen aan zijn toegevoegd. Een greep: Groente en fruit in de supermarkt is steeds minder gezond door plantenveredeling; de misleiding rond ‘verse’ vruchtensappen neemt toe; er wordt gesjoemeld met overgevoeligheid veroorzakende ‘vitaalgluten’ in brood.

De auteur
Ir. Ralph Moorman (1976) studeerde levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University en werd daarna actief als levensmiddelentechnoloog en adviseur voor levensmiddelenfabrikanten.

Lees ook:Eibertje kiest meer
Lees ook:Nationale GezondheidsBeurs groter dan ooit
Lees ook:De Ralph Lauren “Paint your Polo” collectie voor kinderen
Lees ook:Consument krijgt met app inzicht in verhaal achter de boodschappen
Lees ook:Crisis: Eten over de datum? Gewoon op tafel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>