Smikkelen voor de kleinkinderen deze tilapiaburger. Patatje erbij………….mmm! Helemaal zelf gemaakt door oma:
Als opa ook mee eet dan koop je:
- 500 gram tilapiafilet
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels halfvolle mayonaise
- 3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
- 8 Amsterdamse uitjes (fijngehakt)
- 100 gram naturel chips
- 2 eieren
- 1 eetlepel milde mosterd
Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord. Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers. Wentel de tilapiaburgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapiaburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten. Serveer met de kruidensaus.
Lekker met frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.
Bron: visrecepten.nl
Lees ook:Vis, da’s goed voor je! (recept)
Lees ook:Broodje zalmburger (recept)
Lees ook:Broodje zalmburger (recept)
Lees ook:Aardappelsalade als lichte avondmaaltijd
Lees ook:Scholfilets met amandelen en munt (recept)