Aan tafel met…
 persoonlijke verhalen en recepten van vluchtelingen

Aan tafel metOp 9 maart a.s. overhandigen vier Nederlandse jongeren het 1e exemplaar van hun boek 
”Aan tafel met…” aan de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, die het voorwoord heeft geschreven. Dit boek is niet zomaar een schoolopdracht voor de HBO studenten Small Business en Retail Management, maar vormt een positief tegengeluid in de negatieve sfeer rondom het vluchtelingendebat. Na bezoeken aan verschillende asielzoekerscentra hebben de studenten de persoonlijke verhalen en bijzondere recepten van vluchtelingen uit zes verschillende culturen gebundeld tot een uniek receptenboek. Een boek dat uitnodigt om andere eetculturen te ontdekken en om met elkaar aan tafel te gaan. Van ieder verkocht exemplaar wordt €2,- gedoneerd aan Stichting Vluchtelingenwerk.

 

“Aan tafel met…” is een uniek kookboek met succesrecepten uit zes verschillende culturen, voorzien van een persoonlijk verhaal van de vluchteling die het recept heeft gedeeld. Van een heerlijk hoofdgerecht uit Afghanistan tot een persoonlijk verhaal van een vluchteling uit Syrië: het boek toont enerzijds het persoonlijke verhaal van de man of vrouw die naar ons land is gevlucht en anderzijds een kijkje in hun keuken met een van hun favoriete gerechten. De studenten hebben de indrukwekkende verhalen zelf gehoord en opgeschreven, de gerechten zelf gekozen, gekookt, geproefd en gefotografeerd en uiteindelijk gebundeld in dit receptenboek.

Aan Tafel met… is een initiatief van Eline (18), Alexandra (23), Romy (19) en Marinka (18), allen 2e-jaars student HBO Small Business en Retail Management aan de Hogeschool Rotterdam. Het 40-pagina’s tellende receptenboek is vanaf 9 maart verkrijgbaar voor €17,95 via www.aantafelmet.net. Van ieder verkocht exemplaar gaat €2,00 naar Stichting Vluchtelingenwerk.

Lees ook:De smaak van vroeger in recepten en herinneringen
Lees ook:Red de geschiedenis met een boek
Lees ook:Gezocht: herinneringen aan 1914-1918
Lees ook:Verhaal halen – the best of Mart Smeets
Lees ook:Bewaar je kookverhaal met Belmondo.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>