Beter af met een oudere man

Het lijkt wel een ongeschreven wet dat mannen ouder horen te zijn dan hun partner en het lijkt te werken. Kijk maar naar beroemde stellen als Catherine Zeta-Jones (37) en Michael Douglas (62). Ook oudere filmsterren als Jack Nicholson of Harisson Ford lopen nog met zichtbaar genoegen achter een jonge vrouw aan. Volgens relatiedeskundigen is er een uitleg voor: een leeftijdsverschil is ideaal voor het krijgen van nageslacht. Mannen hebben geen last van de biologische klok en blijven nu eenmaal langer vruchtbaar dan de vrouw. Een andere belangrijke reden is dat er over het algemeen van uitgegaan wordt dat oudere mannen beter zijn in bed…Onderzoekers claimen al langer dat heren het best af zijn met een partner die zes jaar jonger is. Mannen zetten op die manier meer nakomelingen op de wereld en vrouwen zijn veiliger af met een oudere vriend. Mannen zouden bovendien graag uitpakken met een veel jongere vrouw. Op die manier kunnen ze zich als 'vaderfiguur' ontpoppen. Maar dat is niet de enige reden, volgens de wetenschappers. De keuze voor een jonger iemand is een manier om zichzelf te verjongen. Wie met een aantrekkelijke, jonge vrouw op straat rondloopt, ontvangt steevast bewonderende blikken van andere mannen. Goed voor de seksuele kracht, potentie en zelfvertrouwen van de betreffende heer.

En de dames? Die hebben behoefte aan een vaderfiguur. Een oudere vriend waarmee ze zich als het ware 'de geliefde dochter' voelen en – eindelijk -  hun 'vader' alleen voor zich hebben. De factor 'zekerheid' speelt evengoed mee. Mannen op zekere leeftijd hebben vaak al carrière gemaakt en zitten er economisch en sociaal beter voor dan hun jongere seksegenoot.

Lees ook:Trend: zestigers trouwen met jongere liefdes
Lees ook:De ouder wordende vrouw kiest dochter als beste vriendin
Lees ook:Vrouwen leven langer met partner van gelijke leeftijd
Lees ook:Mannen van 50 en ouder worden afhankelijker van vrouwen
Lees ook:Oudere vrouwen storten zich op jonge mannen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beter af met een oudere man

  1. Petra

    Ik heb nu een minnaar die ouder is als ik en er is een wereld voor me opengegaan en ik kan het iedereen aanbevelen! Niet alleen krijg je meer aandacht en waardering, maar wat er in bed gebeurt is geweldig!! Van lief en teder, tot ongeremd en wild…ik begin zelfs eraan verslaafd te raken en ben meerdere malen per dag opgewonden. Ik had altijd erg heftige erotische fantasien als ik mij vingerde…en nu komen ze allemaal uit.Beslist eens doen als je de kans krijgt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>