Scheiden na je 60ste: helemaal van nu!

De zestigers hebben het scheiden helemaal ontdekt. In 2009 werden in Groot-Brittannië 11.507 scheidingen toegekend aan zestigplussers. Dat is een stijging van 4 procent tegenover 2007 (11.040). Dat lijkt niet veel, maar in dezelfde periode is het aantal scheidingen in alle andere leeftijdsgroepen wel met 11 procent gedaald. De sterkste daling was te merken bij de dertigers: min 15,5 procent.   Over het algemeen vindt een scheiding wel nog het meest plaats bij dertigers (33,6 procent) of veertigers (34,3 procent).  Scheidingen bij zestigplussers blijven een minderheid: 5 procent van het totaal, al stijgt hun aantal wel gestaag. Maar: we kunnen dus rustig de conclusie trekken dat als de kids de deur uit zijn, er volop gescheiden wordt. Het is voor de kinderen maar te hopen dat dit ‘wachten’ niet tot jarenlange ruzies heeft geleid. Lees meer over dit onderwerp op www.hln.nl.

Lees ook:Steeds meer zestigplussers gaan trouwen
Lees ook:Zestigers trekken steeds massaler stekker uit huwelijk
Lees ook:Bijna helft Nederlanders is te dik
Lees ook:Meer en meer senioren gaan trouwen
Lees ook:50-plussers verslaan 30-ers op de werkvloer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Scheiden na je 60ste: helemaal van nu!

  1. Jong voor Oud

    Heeft u behoefte aan gezelschap of kent u iemand die behoefte aan gezelschap heeft? Kijk dan nu op onze website en kijk wat Jong voor Oud voor u kan doen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>