Geluk komt met de jaren…

Hou ouder we worden, des te gelukkiger we zijn, zo blijkt uit onderzoek van de University of Warwick. Saverio Stranges, die het onderzoek leidde, denkt dat senioren gelukkiger zijn omdat je in de loop der jaren beter leert omgaan met problemen en vervelende omstandigheden. “Het kan ook liggen aan de lagere verwachtingen van het leven. Oudere mensen leggen zichzelf minder druk op, zowel op het persoonlijke als het professionele vlak”, zegt Stranges. Het is even doorbijten tot je 45ste, maar daarna gaat het dak eraf! Ik ben ontzettend benieuwd! Deze studie bevestigt eerder onderzoek waarin werd aangetoond dat ons geluksniveau een U-curve volgt: rond je 45e bereik je het laagste punt, maar daarna neemt het geluksgevoel toe als we ouder worden.
Uit het onderzoek bleek ook dat mensen die dagelijks zes à acht uur slapen gelukkiger en gezonder zijn dan deelnemers die minder dan zes of juist meer dan acht uur slapen.

Lees ook:Er is verband tussen slaapduur, angststoornissen en depressie
Lees ook:60 is echt het nieuwe 40, zo blijkt uit het slaappatroon
Lees ook:Minder dan zeven uur slaap maakt het brein sneller oud
Lees ook:Kort en lang slapen slecht voor het hart
Lees ook:Samen in bed slapen niet optimaal voor slaapkwaliteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>