Tweelingzussen zien elkaar voor het eerst na 78 (!!!) jaar

Schermafbeelding 2014-05-02 om 18.31.54Tamelijk bijzar: Ann Hunt en Elizabeth Hamel werden als tweeling geboren in 1936, maar Ann werd afgestaan voor adoptie. De twee blijken de langst gescheiden tweeling te zijn die elkaar weer heeft ontmoet. Op haar 14e levensjaar werd Ann verteld dat ze was geadopteerd. Toen haar adoptiemoeder overleed in 2001 ging Ann naar het gemeentehuis om een geboorteakte aan te vragen. Daarop ontdekte ze de naam van haar biologische moeder: Alice Lamb. Anns jongste dochter ging op onderzoek uit. Pas in 2013 leidde dat tot een doorbraak: ze ontdekte dat Alice op 48-jarige leeftijd trouwde met George Burton en een stiefzoon had. Uiteindelijk kon de zoon van die stiefzoon worden benaderd, hij vertelde dat Alice nog een dochter in de Verenigde Staten had: Elizabeth. Toen bleek dat Ann en Elizabeth zelfs een tweeling waren, kon Ann haar geluk niet op. Elizabeth wist vanaf haar vijftiende al dat ze een tweelingzus had, maar dacht dat ze haar zus nooit zou terugvinden.

Tot dat ene moment had Ann nooit geweten dat ze een tweelingzus had. Ann schreef haar zus en sindsdien hebben de twee weer contact. Het eerste telefoontje kan Ann zich nog goed herinneren, vertelt ze: “Ik liet Elizabeth het meeste zeggen, ik moest mezelf in mijn arm knijpen omdat ik realiseerde: ik heb een tweelingzus. Het is zo geweldig, ik ben niet meer alleen. Ik kan het niet onder woorden brengen. Ik ben zo blij – ik heb Elizabeth.” Een jaar na die doorbraak was het gisteren dan eindelijk zo ver: de ontmoeting tussen Ann en Elizabeth. De BBC filmde hoe de zussen elkaar lachend in de armen vielen. Volgens het Guinness Book of World Records gaat het om een wereldrecord. Nooit eerder kwam een tweeling weer samen nadat ze zo lang van elkaar gescheiden waren.

Lees ook:Musical “De Tweeling” het land in
Lees ook:Eeneiige tweeling vandaag honderd jaar!
Lees ook:Raar verhaal: 24 jaar om te bewijzen dat je leeft
Lees ook:Bejaard echtpaar sterft na 70 jaar dag na elkaar
Lees ook:Moeder laat zich ombouwen tot kopie van haar dochter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>