VoorMijnKleinkind ondersteunt grootouders bij de zoektocht naar hun kleinkind

In Nederland zijn helaas veel grootouders die geen contact hebben met hun kleinkind(eren). Na een echtscheiding van de ouders loopt de situatie soms zó uit de hand dat grootouders hun kleinkind niet meer mogen zien. Dit veroorzaakt veel onbegrip, maar vooral onnodig veel verdriet.

 

 

Begin 2014 is de stichting VoorMijnKleinkind opgericht. Het doel van de stichting is om grootouders te helpen bij het herstellen van het contact met hun kleinkinderen. Het werkt als volgt: op de website kunnen opa’s en oma’s een profielpagina aanmaken en een persoonlijk bericht voor hun kleinkind(eren) achterlaten. Ze kunnen ook een foto aan het profiel toevoegen. Kleinkinderen die op latere leeftijd zichzelf opzoeken op internet komen dan dit persoonlijke bericht tegen en kunnen (als ze dat zelf willen) contact opnemen met hun grootouders.

Verder heeft de website een forum waar grootouders hun ervaringen kunnen delen met andere grootouders die hetzelfde meemaken. Een hele mooie manier om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen te delen. De stichting doet verder haar best om emotionele en juridische ondersteuning te bieden.

Lees ook:Kleinkind onbereikbaar… van en voor grootouders
Lees ook:Grootouders claimen bezoekrecht kleinkinderen
Lees ook:Classic FM zoekt leukste kleinkind van Nederland
Lees ook:Oma’s Oppastas; het nieuwe digitale platform voor opa’s en oma’s
Lees ook:Het is duur om opa/oma te zijn…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “VoorMijnKleinkind ondersteunt grootouders bij de zoektocht naar hun kleinkind

  1. Karin | Omagazijn

    Een goed initiatief! Fijn dat lotgenoten op deze manier hun verdriet kunnen delen. En het is natuurlijk geweldig dat kleinkinderen op deze manier hun grootouders weer terug kunnen vinden als ze wat ouder zijn.

      /   Reply  / 
  2. Thea

    Een scheiding is verschrikkelijk en (klein)kinderen mogen nooit de dupe worden van een vechtscheiding. Daar ben ik het absoluut mee eens. Echter zijn er ook gegronde redenen om het contact met een grootouder te verbreken. In sommige gevallen zéér schrijnend voor de grootouder, maar in andere gevallen noodzakelijk. Veiligheid is voor een kind zeer belangrijk. Soms is er gewoonweg geen mogelijkheid om een grootouder(s) toe te laten bij het kind, omdat het kind beschermd moet worden. Voor de mensen die terecht vechten voor hun kleinkind heb ik respect en begrip, maar het tonen van privacy gevoelige informatie wat voor Jan en Alleman te lezen is, is niet de weg om het contact te herstellen. Een kind emotioneel belasten in een vechtscheiding zou zéér zeker niet mogen, maar een kind emotioneel belasten met een vechtstrijd tussen opa/oma en vader/moeder is ook schadelijk voor het kind. U heeft het recht gehoord te worden en een aantal hebben ook het recht om hun kleinkind(eren) te zien, maar blijf ten allen tijden rekening houden met het kind. Belang van een kind gaat voor.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>