Oer-Bondmeisje uit Dr. No schakelt 007-gadget in

Eunice Gayson, het allereerste Bondmeisje ooit, heeft maandag een weeklange jubileumtour gestart om de 50e verjaardag van de eerste James Bondfilm te herdenken. In de Schotse Hooglanden, waar een deel van de Bondfilm The World Is Not Enough is gefilmd, schakelde ze om 10.07 een digitale wekker in, die volgende week maandag afloopt. Die dag wordt een speciale Blue-ray verzamelbox van alle 22 films uitgebracht.

Gayson droeg de verzamelbox bij zich in een gouden koffertje. Vervolgens stapte ze in de Aston Martin DBS-auto uit Quantum Of Solace om zich te laten rijden naar het Schotse Lochgilphead, waar een deel van From Russia With Love is opgenomen. De auto met het gouden koffertje zal de komende week nog langs verschillende andere Bond-locaties door heel het Verenigd Koninkrijk rijden, om maandag op Oxford Street in Londen te eindigen voor de officiële lancering van de verzamelbox.

Gayson speelde in 1962 in de film Dr. No de rol van Sylvia Trench, het vriendinnetje van 007, die toen door Sir Sean Connery werd gespeeld. Ze speelde de rol een jaar later nog eens in From Russia With Love. De nieuwste 007-film, Skyfall, gaat op 26 oktober in première.

Lees ook:Twee miljoen bioscoopbezoekers voor Bondfilm Skyfall (…in Nederland!)
Lees ook:Zo krijg je een week aan kleren in je handbagage (filmpje)
Lees ook:De Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld
Lees ook:Hippe 87-jarige rolmodel voor ouderen
Lees ook:Koffer inpakken? Zo doe je dat!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oer-Bondmeisje uit Dr. No schakelt 007-gadget in

  1. gold account

    “Dit kwartet begint met experimentele klanken met loops en soundeffecten waarna het ritmisch en lyrisch sterker staat. In het volgende nummer ‘Maria’s locker’ van de hand van bassist Chris Mentens (met nieuwe bas) doet de groep me een beetje denken aan Focus van de jaren stillekes met Thijs van Leer en Jan Akkerman. Het is een speciale combinatie van de basfluit van Stefan Bracaval met de rauwe gitaarklanken van Peter Verhelst. Deze Peter speelde onder andere met mensen als Nicolas Kummert en Yves Peeters en is tegenwoordig actief bij Luz de Luna en het Midden-oosters geïnspireerde Dame Jeanne. In ‘the spell of the dancing toad’ krijgen we dus een oosterse sfeer mee met buikdanseres. Ook de fluit van Stefan worstelt met de vervormingen. De bassist kan dat al lang en doet dat goed en niet overdreven. De drummer Nico Manssens (bekend van o.a. Quatre ,Fables of Fungus en Lady Linn) is de enigste van dit collectief die zich zonder electronica mag verklanken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>