Flauw: Paul Verhoeven verklapt Oscars-stem

Kinderachtig zeg…  Regisseur Paul Verhoeven heeft (voor het tweede achtereenvolgende jaar) verklapt op welke film hij heeft gestemd bij de Oscars. Zijn keus is Amour van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke. Verhoeven is als succesvol regisseur een van de leden van de Academy of Motion Picture Arts, de beroepsorganisatie van filmmakers in Hollywood. Zij bepalen wie in de nacht van zondag op maandag de prijzen voor de beste films van het jaar krijgen. Het is erg ongebruikelijk dat Academy-leden vooraf vertellen op welke films ze hebben gestemd, maar daar heeft Verhoeven geen boodschap aan te hebben, getuige zijn ontboezeming in zijn filmrubriek in de Volkskrant.
Amour is genomineerd in vijf categorieën, waaronder Beste Film en Beste Regie. Het is een film over een hoogbejaard echtpaar in Parijs, waarvan de vrouw door beroertes steeds minder kan. Haar man heeft haar beloofd dat hij haar niet in een verpleeghuis zal stoppen, maar hij kan de zorg voor haar naar verloop van tijd niet meer aan. Verhoeven prijst de stijl van regisseur Haneke. Het verhaal speelt bijna helemaal op één locatie, de flat van het echtpaar, en kent extreem lange shots. “Haneke heeft de stijl in zijn hoofd: hoe minder, hoe beter. Niet inzoomen, geen capriolen met de camera. Ik noem het altijd Hanekes anti-Hollywoodstijl.”

(*) Vorig jaar maakte Paul Verhoeven vooraf bekend op The Artist te hebben gestemd.

Lees ook:EYE brengt digitale restauratie uit van Hiroshima mon amour
Lees ook:Film over leven van Paul de Leeuw in de maak
Lees ook:Paul McCartney opent Olympische Spelen
Lees ook:Zomergasten: Paul Verhoeven
Lees ook:Klassieker Gone with the wind (1939) wint beste filmkus en filmquote

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>