Veel water drinken lijkt onzin

Veel water drinken zou rimpels weghouden, het hydrateert de huid, zo wordt ons voorgehouden. En wij leken geloven dat dus drinken we liters water per dag weg met z’n allen. “Fabeltjes” roepen Britse voedingsdeskundigen.Volgens de British Nutrition Foundation lijken er geen harde bewijzen voor deze theorie. Wetenschappelijke bewijzen die de effecten van het waterverbruik op de hydratatie van de huid bevestigen, zijn er niet. Het is een misvatting, belangrijker is je voeding.Vitaminen A, B, C en E, te vinden in een gamma van groenten en fruit, helpen om de huid elastisch te houden. Ook zijn ze de ideale anti-aging producten en helpen ze de huid te herstellen. Niet genoeg van deze vitamines eten, kunnen problemen als scheurbuik of een droge, schilferige huid veroorzaken.

Dezelfde organisatie publiceerde vorig jaar een onderzoek waarin duidelijk was dat drinkwater niet helpt om sneller gewicht te verliezen. Er werd geen verband gevonden tussen water drinken en de lichaamsvorm. Volgens deze studie krijgen we voldoende binnen via ons voedsel en andere dranken. Wie in een droog, heet klimaat leeft, heeft wel behoefte aan extra water.

Lees ook:Water drinken goed voor de huid? Fabeltje!
Lees ook:Is veel water drinken wel zo gezond?
Lees ook:Rimpelbestrijding…..
Lees ook:Moeten we nu wel of niet veel water drinken!
Lees ook:Eeehhh…veel water drinken was toch heel goed? Niet dus!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>