Vijftigers van nu bedriegen en hebben ‘unsafe sex’

Het maakt de vijftigers van nu allemaal niet uit: die houden er net zo makkelijk een promiscue seksleven op na, zo blijkt uit een verrassende Britse enquête. 1 op 3 bedriegt de partner, 1 op 6 gebruikt nooit anticonceptie bij een nieuwe minnaar. Ach wel ja, zullen ze denken, waarom zouden we? Gewoon lekker voor de vuist weg leven, we zijn nu toch een eind gekomen! Maar ja…het is misschien wel hartstikke spannend, zo’n leven…heel erg veilig is het niet! Weinig chique hoor, op je vijftigste nog  bij de SOA-poli zitten…De enquête, uitgevoerd door Co-operative Pharmacy, geeft aan dat een derde van alle vijftigplussers al eens een scheve schaats rijdt. Verontrustender is het feit dat ze daarbij weinig of geen anticonceptie gebruiken. Als belangrijkste reden stippen ze het ‘meeslepen van het moment’ aan. Volgens onderzoeker Natika Halil is de boodschap zowel voor tieners als ouderen hetzelfde: “Draag een condoom. Het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen stijgt. Neem geen risico tijdens de feestperiode, er is maar één afdoende bescherming tegen de SOA’s. “. De peiling achterhaalde ook dat jonge tieners zich vandaag minder promiscue gedragen dan hun ouders op dezelfde leeftijd. 1 op 5 tieners wacht tot de leeftijd van 16 jaar voor de eerste seks, in vergelijking met 1 op de 20 in de oudere leeftijdscategorieën. “Tieners krijgen ten onrechte een slechte naam, terwijl degenen die opgroeiden in de jaren ’50, ’60 en ’70 hun seksuele gezondheid in groter gevaar brengen”.

Lees ook:Verband tussen migraine en hartaanval
Lees ook:Eén op de 7 vrouwen zal in 2024 borstkanker hebben
Lees ook:De zomertijd bengt ook risico’s met zich mee
Lees ook:Het grote zeuren slaat vanaf 52 jaar keihard toe
Lees ook:Seks voor Nederlandse vrouw vroeger belangrijker dan nu

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vijftigers van nu bedriegen en hebben ‘unsafe sex’

  1. Veronica, Haarlem

    Meeslepen??? in het moment?? en die ander laat zich ook meeslepen?? in het moment?? Degene die dus echt gevaar loopt is de trouwe echtgenoot(e), want die zal nooit voorstellen om maar eens aan safe-sex te gaan doen! Dat de vreemdganger risico wil lopen, ook stom, maar dat ie daarna zn eigen partner ook nog risico laat lopen…lower class, bijna strafbaar voor mij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>