Opvliegers? Probeer acupunctuur

Tijdens een etentje zit je lekker te keuvelen, wijntje erbij en dan ineens, uit het niets word je overvallen: je begint te transpireren, je hart klopt sneller en je gezicht en hals worden zo rood als een tomaat. Na een paar minuten is het over, maar je shirt en de rug van de stoel zijn al doorweekt van het zweet. Je had weer eens een opvlieger. Is hier dan niets tegen te doen?? Ja, er is hoop…..Uit een onderzoek onder 53 vrouwen die in de overgang zitten is gebleken dat deze ellende onderdrukt kan worden met traditionele Chinese acupunctuur.Van de groep vrouwen kregen 27 vrouwen tien weken lang twee per week een traditionele Chinese acupunctuurbehandeling van twintig minuten. De rest van de groep werd behandeld met nepnaalden. De resultaten lieten zien dat de vrouwen die de traditionele acupuntuurbehandelingen hadden gehad minder last hadden van opvliegers en stemmingswisselingen.

De onderzoekers suggereren dat de opvliegers minder zouden kunnen worden doordat de acupunctuur de aanmaak van endorfine stimuleert. Hierdoor blijft de lichaamstemperatuur stabiel.

Lees ook:Acupunctuur als reddende engel bij overgangsklachten
Lees ook:Opvliegers? Mindfulness kan helpen!
Lees ook:Lijnzaad heeft geen effect op opvliegers
Lees ook:Acupunctuur tegen opvliegers
Lees ook:Opvliegers? Ga sporten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>