Menopauze voorspelbaar

Het moment waarop je in de overgang komt, is te voorspellen. Wel zo handig, kun je je tenminste op de opvliegers en alle andere ongemakken voorbereiden. Maar echt praktisch is het natuurlijk voor vrouwen die willen weten hoelang ze nog vruchtbaar zijn. Door het meten van het hormoon AMH in het bloed van vrouwen kan worden voorspeld wanneer ze voor het laatst menstrueren. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht, dat de resultaten publiceerde in vakblad Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.De meeste vrouwen komen tussen hun veertigste en zestigste jaar in de overgang. Hun vruchtbaarheid eindigt al tien jaar daarvoor, in sommige gevallen dus al rond het dertigste levensjaar. Volgens de onderzoekers is de uitkomst van het onderzoek van groot belang voor jonge vrouwen in verband met het plannen van gezin of carrière. “Vrouwen stellen het krijgen van kinderen vaak uit tot hun carrière is opgestart, maar soms blijkt dan dat ze moeilijk zwanger kunnen worden. Het kan daarom voor vrouwen van grote waarde te zijn vooraf te weten tot welke leeftijd ze vruchtbaar blijven”, zegt arts-onderzoeker Simone Broer van het UMC. Ook als vrouwen door de test ontdekken al vroeg onvruchtbaar te worden, kunnen zij op latere leeftijd toch nog kinderen krijgen. Dat kan door hun eicellen in te vriezen.

Lees ook:Oudere moeders worden ouder…
Lees ook:Grotere kans op hartziekten en een beroerte bij vervroegde overgang
Lees ook:Vroege menopauze is op de lange termijn een risicofactor
Lees ook:De menopauze is de schuld van MANNEN!
Lees ook:Menopauze? Volg een cursusje en voorkom verzuim!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Menopauze voorspelbaar

  1. Overgang symptomen

    Ik lees er steeds meer over dat de menopauze voorspelt kan worden. Daar ben ik echt blij mee op deze manier zou ik me er op kunnen voorbereiden. Dan kan ik op tijd opzoek gaan naar dingen die mijn overgang symptomen kunnen verhelpen en dan weet ik ook dat mijn klachten komen door de overgang en niet door iets anders.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>