Wijndrinkers komen minder aan dan bierdrinkers

Na een analyse van studies over alcohol en gewicht kwam een onderzoeksteam van de universiteit van Navarro tot de volgende conclusie: één glas wijn per dag lijkt ideaal!  Het is goed voor het hart en het zou ook gewicht helpen verliezen. Als geheelonthouder ben je blijkbaar verkeerd bezig…….
Verder bleek dat de link tussen alcohol en gewichtstoename vooral naar voren kwam in studies over zware drinkers. Daaruit concludeerden de onderzoekers dat gematigd drinken, niet noodzakelijk gewichtstoename veroorzaakt. Het soort alcohol speelt ook een rol: wijndrinkers komen minder aan dan bierdrinkers.

Een andere studie, uitgevoerd aan de universiteit van Boston, toonde aan dat de biologische reacties in het lichaam ten gevolge van alcohol slecht begrepen worden. Ook dit onderzoeksteam wees op de positieve effecten van gematigd drinken: het zou zelfs beschermen tegen diabetes en metaboolsyndroom , die beide in verband staan met obesitas.

Eerder suggereerde onderzoek al dat te dikke mensen minder kans hebben op diabetes als ze gematigd drinken. Een studie van drie jaar geleden vond dan weer dat resveratrol, een onderdeel van druiven en rode wijn, vetcellen vernietigt.  Of zoals het gezegde zegt: alles kan, maar met mate.

 

Bron: HLN

Lees ook:Van alcohol worden vrouwen niet dik
Lees ook:Lekker middel tegen ouderdomsdiabetes
Lees ook:Leef langer, drink de helft aan bier
Lees ook:50-plusvrouw: neem gerust een wijntje of twee!
Lees ook:Mannen die dagelijks alcohol drinken hebben meer kans op prostaatkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>