Drie kopjes koffie per dag verlagen risico op sterfte…

Minstens drie kopjes koffie per dag en je hebt 10 procent minder kans op sterfte dan mensen die geen koffie drinken. Voor het onderzoek werden 400.000 mensen tussen 50 en 71 jaar aan een enquête onderworpen. Dat gebeurde tussen 1995 en 1996, waarna de deelnemers nog tot en met 31 december 2008 gevolgd werden.

 

Om geen vertekende resultaten te hebben, hielden de wetenschappers rekening met andere factoren van sterfte, zoals roken of een overmatig gebruik van alcohol.

Na de uitsluiting daarvan, bleek dat proefpersonen die minstens drie koppen (gewone of décafeïne) koffie per dag dronken een betere levensverwachting hadden. Ze hadden minder kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten, aandoeningen aan de luchtwegen, beroertes, verwondingen, ongelukken, diabetes of infecties.

De wetenschappers stelden echter wel vast dat mannelijke proefpersonen met een hoog koffieverbruik een iets hoger risco liepen op kanker. Bij vrouwen daarentegen werd geen link gevonden tussen koffie en het overlijden aan kanker.

 

Lees ook:Hoe meer koffie en groene thee, hoe kleiner risico op beroerte!
Lees ook:‘Goed tandenpoetsen kan helpen tegen kanker’
Lees ook:Koffie drinken voorkomt prostaatkanker
Lees ook:Minder mensen kans te sterven door kanker
Lees ook:Leef langer, drink de helft aan bier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>