ADHD komt net zo vaak bij 60-plussers als kinderen voor

ADHD wordt vaak gezien als ‘kinderziekte’, maar ook volwassenen met deze gedragsstoornis. Sterker nog: uit onderzoek van de VU blijkt dat ADHD bijna net zo vaak bij 60-plussers voorkomt als bij kinderen. Een 60-plusser met ADHD…. Ik denk dat ik niemand op kan noemen die het heeft. Jullie?  Zo’n 2 tot 5 procent van de scholieren heeft waarschijnlijk ADHD. Ze kunnen moeilijk stil zitten en hebben last van concentratieproblemen en rusteloosheid. De symptomen verminderen vaak bij het ouder worden. Ongeveer een derde groeit over de ADHD heen voordat ze tieners zijn.
Bij 2,8 procent van de senioren werd de diagnose ADHD gesteld. De jongere senioren (60-70 jaar) gaven vaker aan last te hebben van de symptomen dan de ouderen van 71 tot 94 jaar. Wellicht wordt de hyperactiviteit in de loop der jaren minder, maar het is ook mogelijk dat het onderzoek ADHD bij ouderen minder goed opmerkt. Waarschijnlijk hebben veel volwassenen in hun schooltijd al last gehad van hyperactiviteit, maar is de diagnose ADHD destijds niet gesteld omdat er toen nog weinig over bekend was.

Lees ook:Eiwit in bloed oudere vrouwen die Alzheimer krijgen
Lees ook:60 is echt het nieuwe 40, zo blijkt uit het slaappatroon
Lees ook:Oudere mensen hebben meer last van afleiding
Lees ook:Waarom vrouwen een hoger risico hebben te overlijden aan een hartaanval…
Lees ook:‘Er moet meer onderzoek naar ouderen en kanker komen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>