Oudere werkgever lijkt minder last van stress te hebben

Jonge werknemers melden zich vaker ziek als gevolg van stress dan oudere werknemers, zo blijkt uit een onderzoek van het Britse Friends Life onder 2.000 mensen. Dat zijn de betere berichten over de generatie 50-plus! Bikkels zijn jullie! Volgens de studie ligt het aantal ziekmeldingen door stress bij jonge werknemers 40 procent hoger dan bij oudere werknemers.Het afgelopen jaar meldde 67 procent van de 18 tot 24- jarigen zich op het werk ziek als gevolg van stress. Dit cijfer daalde tot 54 procent bij 25 tot 34-jarigen. Van de werknemers in de leeftijd 35 tot 44 jaar meldde zich ‘slechts’ 47 procent ziek het afgelopen jaar door te veel stress.Verder toont de studie aan dat de helft van de 2.000 ondervraagde mensen meer stress voelt sinds het begin van de financiële crisis in 2008.
Psychiater Ian Drever zegt: “Jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan hebben vaak het gevoel zich meer te moeten bewijzen. Dat gevoel veroorzaakt een grote druk, waardoor jonge mensen zich eerder ziek melden.” Een andere reden volgens Drever kan zijn dat jongeren zich meer bewust zijn van de tekenen van stress, zoals een verstoorde nachtrust of verminderde cognitieve prestaties. Ze herkennen dit al in een vroeg stadium en melden dit op hun werk.

Lees ook:55-plusser meldt zich pas ziek als het ECHT zo is!
Lees ook:CBS: Nog nooit zo’n laag ziekteverzuim in Nederland
Lees ook:‘Kort het salaris van dikkerds en rokers’
Lees ook:Olympische winterspelen zorgen niet voor ‘oranjekoorts’
Lees ook:AOW maximaal vijf jaar later laten ingaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>