MemoMedic App, een Persoonlijk Medisch Dossier, gratis op Dag van de Zorg

MemoMedic ApphomepageHet is de Week van de Zorg. Dat betekent dat je je de hele week kunt verdiepen in allerlei zorgaspecten, van het provinciale ziekenhuis tot en met de zorginstelling van je ouders of grootouders. Het betekent ook dat je eens zou moeten verdiepen in hoe het met je eigen gezondheid is gesteld. En dat je daar beter van kunt worden. Helemaal a.s. zaterdag als je op de Dag van de Zorg de nieuwe medicijnwekker en persoonlijk medisch dossier op je mobiel kunt downloaden.

 
Slik je veel medicijnen? Worden die nogal eens vergeten? Tijd om daar wat aan te doen! Je moet weten dat er jaarlijks miljoenen euro’s worden verspild aan niet of fout geslikte geneesmiddelen. Mensen realiseren zich onvoldoende wat het niet volgen van hun medicatie voor gevolgen heeft. Het betekent op zijn minst een extra medicatieronde, of erger, je belandt in het ziekenhuis en moet een operatie ondergaan die helemaal niet nodig was geweest….

En is het je wel eens overkomen dat je in een andere plaats of ander land plotseling een apotheek of arts hebt bezocht en daar met je mond vol tanden staat? Want leg maar eens uit wat je mankeert of dat je belangrijke medicijnen bent vergeten.

MemoMedic is een nieuwe App, ontwikkeld door de apotheek, allereerst als een zelfdenkende medicijnwekker. Hij alarmeert, registreert, houdt de voorraad bij en zet automatisch een nieuwe medicijnbestelling klaar voor je arts en apotheek, zodat je op tijd nieuwe voorraad hebt. Een uitvinding voor chronisch medicijngebruikers.

Maar belangrijk voor iedere smartphonebezitter is het Persoonlijk Medisch Dossier, waarin je al je eigen medische gegevens kunt opslaan en bijhouden. Veilig en volstrekt privé.

Speciaal tijdens de Dag van de Zorg, op zaterdag 16 maart, is de App MemoMedic gratis te downloaden voor iedereen voor wie z’n gezondheid belangrijk is. MemoMedic wil daar een slimme eigentijdse bijdrage aan leveren.
Daarna is de app weer zoals gewoonlijk voor € 2,69 te koop in de Appstore en de Playstore.

Lees ook:MemoMedic: de alles-in-één App voor de smartphone gebruiker
Lees ook:Langer wachten op medisch specialist dan in veel andere landen
Lees ook:Gezondheidsrisico’s bij de apotheek…
Lees ook:Patiënt geeft apotheek een 8
Lees ook:Nierstichting stuurt aan op nierveiliger medicijngebruik

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “MemoMedic App, een Persoonlijk Medisch Dossier, gratis op Dag van de Zorg

  1. ACM Steinen

    Wat een uitvinding die app. Zal maar eerlijk bekennen: ik vergeet nogal eens een pilletje.
    Wat een gemak dat bestellen van mijn geneesmiddelen. Hoop dat mijn apotheek ook mee doet.
    Voor mij geen electronisch landelijk of regionaal patiëntendossier meer. Dit werkt op de hele wereld en ik ben de enige die bepaalt wie mijn gegevens mag inzien. Top!

      /   Reply  / 
  2. F GeenenD

    Dit is voor mij een geweldige uitvinding die app Ik heb het zelf ondervonden. geen Frans sprekende. Met handen en voeten proberen uit te leggen. En vaak naar Nederland moeten bellen. Ik hoop zeker dat mijn apotheek ook mee doet Voor mij is dit electronisch patientendossier onmisbaar die app

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>