Niet zo oud lijken? Zorg dan voor een strak decolleté!

Schermafbeelding 2013-06-16 om 19.34.07We focussen misschien wel iets teveel op rimpels in ons gezicht. Want het zijn niet die rimpels die ons ouder doen lijken, maar de rimpels in ons decolleté! Want die huid laat als eerste de tekenen van veroudering zien. Een recente Britse enquête toonde aan dat vrouwen zich evenveel zorgen maken over de rimpels in hun halslijn als die in hun gezicht. Toch is dit een van de meest verwaarloosde gebieden qua huidverzorging. Omdat je decolleté uiteindelijk  toch je ware leeftijd prijsgeeft, hoe jong je gezicht ook lijkt, kan deze wel wat extra aandacht gebruiken. Want….denk niet dat er niets tegen deze veroudering te doen is! De huid hier is gevoeliger aan schade van de zon, ook ziet het af door dat het vet onder de huid van nature verdwijnt met de jaren, hierdoor zijn rimpels en ouderdomsvlekjes beter zichtbaar. Hoe vroeger je begint met de verzorging van je decolleté, hoe langer je de tekenen van de veroudering kan uitstellen. De huid hier produceert niet zoveel natuurlijke oliën als bij je gezicht. Begin daarom met een reiniger en een hydraterende crème, die je zowel voor je gezicht als je decolleté gebruikt. Verschillende cosmeticamerken ontwikkelden speciale lotions en serums die ook daadwerkelijk een verjongend effect hebben. Ze zijn vaak niet goedkoop, maar wel de investering waard.

Vergeet ook niet deze zone goed in te smeren wanneer je in de zon komt. Zo bescherm je je huid tegen toekomstige schade. Een lichte bruine tint verdoezelt diepe groeven, dit creëer je best met een zelfbruiner. Wanneer dode huidcellen zich opstapelen, lijkt je decolleté droog en levenloos. Dit kan je voorkomen door elke week te scrubben. Je slaappositie kan ook verantwoordelijk zijn voor een vroegtijdige veroudering van het decolleté. Op je zij liggen versnelt de vorming van rimpels en lijntjes. Leer jezelf op je rug te slapen, als dat niet helpt, bestaan er wel speciale beha’s die de vorming van rimpels tegengaan.  Er bestaan ook meer drastische oplossingen zoals operaties of injecties met fillers. Daarnaast gebruikt de behandeling ‘Indiba’ gebruikt ultrasone golven om je de huid te verstevigen en te liften. Intense pulsed light treatment (IPL) helpt ouderdomsvlekjes te verhelpen en de huidteint te verbeteren. Deze lichttherapie stimuleert de vernieuwing van de cellen en de productie van collageen. Je hebt hier vier tot zes behandelingen van nodig en het resultaat blijft tot 18 maanden. Een chemische peeling verfrist de bovenste laag van je huid en behandelt problemen als donkere vlekjes en fijne lijntjes. Dit zorgt voor meer volume en geeft een vollere, jongere look.

Bron: HLN

Lees ook:Curry nieuw wondermiddel tegen rimpels
Lees ook:Vijf tips voor een mooie huid
Lees ook:Wonderpleisters maken je acht jaar jonger! Wie wil dat niet!
Lees ook:Decolleté als visiteplaatje
Lees ook:Rimpelbestrijding…..

1 Reacties // Reageer

One thought on “Niet zo oud lijken? Zorg dan voor een strak decolleté!

  1. Toontje

    Als dit allemaal geen resultaat meer geeft, een borstvergroting? De rimpels van het decolleté worden door de borstimplantaten hierdoor ook strak getrokken. Niet goedkoop, maar doordat de borsten er steviger, voller van worden de investering zeker waard.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>