‘Antibiotica tot 1000x effectiever door toevoegen zilver’

Schermafbeelding 2013-06-28 om 13.20.19Het schijnt vorige week al in het nieuws te zijn geweest, maar toen heb ik het even gemist. Ik vond het dan ook best opmerkelijk om net te lezen dat antibiotica wel tien tot duizend keer (!) effectiever is bij infecties door er zilver aan toe te voegen. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Boston onder leiding van Jose Ruben Morones-Ramirez.  Zilver (colloïdaal) wordt in de alternatieve geneeskunde al eeuwen gebruikt als natuurlijke antibiotica. Door zilver aan bestaande  antibiotica toe te voegen, kan volgens de onderzoekers mogelijk de opkomst van resistente microben worden tegengegaan.

Het zilver werkt in op de zogenaamde gramnegatieve bacteriën. Die zijn zeer lastig te behandelen. Zilver verstoort de biologische processen in deze bacteriën. Hierdoor zijn ze beter doordringbaar voor antibiotica. Door zilver toe te voegen aan het antibioticum tetracycline, is deze in staat een voorheen resistente stam van E.coli aan te pakken. Dit laat zien dat de combinatie van zilver en antibiotica het mogelijk maakt resistente bacteriën toch weer te behandelen. Dit biedt ook nieuwe mogelijkheden in de strijd tegen MRSA, een bacterie die sterk in opkomst is en in sommige gevallen dodelijk kan zijn. Het onderzoek is verricht op muizen. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe zilver toegevoegd kan worden aan antibiotica-injecties of tabletten voor menselijk gebruik.

Lees ook:Jan Nagel 50plus in ziekenhuis
Lees ook:Gemiddeld 1 kilo van ons lichaamsgewicht bestaat uit bacteriën
Lees ook:Bacterien in je buik zijn dikmakers
Lees ook:Melkzuurbacteriën tegen blaasontsteking
Lees ook:Slippers één grote bacteriehaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>