Visculinair kookboek gelanceerd door Nederlands Visbureau

Iets meer dan de helft van de Nederlanders eet minder dan één keer per twee weken vis. En dat terwijl de lekkere smaak en gezondheid de belangrijkste drijfveren zijn om vis te kopen. Onbekendheid met het product en de bereiding zijn voor veel consumenten nog onoverkomelijke obstakels.

 

‘De Nederlander heeft hulp nodig bij het koken met vis. Een garnalencocktail of een broodje zalm maken gaat nog wel, maar het bakken van een scholletje is vaak al een stap te ver’, aldus Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau. Daarom heeft het Visbureau een nieuw boek ontwikkeld: het Visculinair kookboek.

‘Vis eten is nog lang geen gewoonte in Nederland. Voor een goede gezondheid zou je twee keer per week vis op het menu moeten zetten, maar er is maar een heel kleine groep consumenten die dit doet’, aldus Leewis. Dat de consument voor gemak gaat, blijkt uit de top vijf van de meest verkochte visproducten: zalm (gerookt en vers), kibbeling, lekkerbek, haring en tonijn uit blik. Belangrijkste aankooppunt is de supermarkt, gevolgd door de visspecialist en horeca. Omdat de consument juist naar de visspecialist gaat voor een persoonlijk advies en recepten, is het boek vanaf vandaag exclusief te koop bij viswinkels en –kramen.

Het Nederlands Visbureau geeft inmiddels ruim een jaar het kwartaalmagazine Visculinair uit. En met succes. Van elke uitgave worden er 30.000 via de vishandel verspreid. Het kookboek is een logisch vervolg. Met maar liefst 88 pagina’s met lekkere recepten, uitleg over de basisbereiding en informatie over vissoorten is het boek een must have voor iedereen die meer met vis wil doen. Ook wordt een kijkje gegeven achter de schermen van de vissector. Vissermannen, fileerders, orderpikkers en afslagmedewerkers zijn prachtig geportretteerd. Het boek kost € 8,95.

Lees ook:Sliptong met komkommersaus (recept)
Lees ook:Het beste kookboek 2009 is van Albert Heijn
Lees ook:Het allermakkelijkste kookboek ter wereld
Lees ook:Verkoop vis loopt terug
Lees ook:Van vis krijg je nooit genoeg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>