Nijntje Pluis alweer 54 jaar!

Je zou het niet zeggen, maar Nijntje Pluis, het bekende konijn van Dick Bruna, vierde zondag haar 54e verjaardag. Het feest werd gehouden In het in februari 2006 geopende Dick Bruna huis in Utrecht. En wat heeft Nijntje Pluis gekregen? Een vernieuwde website! Ook zeer plezierig voor opa’s en oma’s als je even je handen vrij wilt hebben. De kleintjes kunnen dan genieten van de voorleesverhalen, liedjes en filmpjes op nijntje.nl.

In 1955 verscheen het eerste boek over het ‘Nijntje’. Schrijver en tekenaar Dick Bruna baseerde het eerste verhaal over het witte konijn op een verhaal dat hij zijn 1-jarige zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Het vrolijke beestje wist niet alleen Bruna’s zoontje te charmeren: Nijntje groeide al snel uit tot een fenomeen en werd in tal van landen een bekende verschijning.

Lees ook:Nijntje gaat eindelijk met pensioen
Lees ook:Deze week jarig? Gratis naar het dick bruna huis!
Lees ook:Op vakantie in de Nijntje stacaravan
Lees ook:Feest! Nijntje 60 jaar
Lees ook:Nijntje speeltuin geopend in Madurodam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>