Zo vader, zo zoon komt terug

Weet je nog, “zo vader zo zoon” met presentator Gerard van den Berg? Hij presenteerde van 1970 tot 1983 en van 1989 tot 1992 deze populaire NCRV-quiz …. het draaide om het vinden van het juiste kind behorende bij een onbekende (later bekende) vader uit een groep van vier personen. Een vast panel moest er achter komen door middel van het stellen van vragen en het voorleggen van situaties en vergelijkingen tussen de antwoorden van de vaders en het mogelijke kind te raden wie de echte vader was. De eerste vragen werden gesteld door de presentator en de laatste vraag was een zogenaamde vrije vraag voor de pannelleden.De vaders waren aangeduid als vader A,B,C en D en hadden altijd een koptelefoon op zodat ze elkaars antwoorden niet konden horen. De presentator had daarvoor een knoppenpaneel tot zijn beschikking om muziek op de koptelefoons van de vaders te zetten.

Dan moesten de pannelleden aangeven wie de vader was en stelde de presentor de vraag aan de zoon: “Wie is jouw echte vader” en de zoon antwoorden dan “Mijn vader is vader ..”.

En wat het leuke was: je zat thuis fanatiek mee te doen! Dit vrolijke familiespel komt terug, vanaf maandag 21 december….

Acht afleveringen lang  Zo Vader Zo Puberzoon, bij de NCRV op Nederland 1. Wat doet je vader als je te laat thuis komt van een avondje stappen? En gaat je moeder je berichtjes checken als je de hele tijd met je vriendje zit te SMS-en?

De vaste panelleden in elke uitzending zijn rapper Ali B. en tv-presentatrice/ex-fotomodel Paulien Mol. Naast Ali en Paulien schuift bij elke uitzending een gastpanellid aan, waaronder Wendy van Dijk, Joris Linssen, Ron Brandsteder, Jörgen Raymann en Peter van der Vorst.

Lees ook:Gerard van den Berg op 76-jarige leeftijd overleden
Lees ook:Oudere vaders verhogen risico op problemen bij kinderen
Lees ook:50-plus-man maakt geen fraaie kids! (Maar ze leven wel langer!)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (3)
Lees ook:Geef je vader een schop!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>