Piet Römer overleden

Een schok ging door me heen: Piet Römer overleden! En dan zie ik zijn leeftijd: 83 jaar….. tja, natuurlijk ook Piet Römer is ouder geworden in de loop der jaren. Maar toch, je schrikt. Piet Römer overleed in de nacht van maandag op dinsdag in het bijzijn van zijn familie.

Piet Römer was vooral bekend van zijn rol als inspecteur De Cock in de tv-serie Baantjer. Dezelfde jas, dezelfde hoed, de rol, alles zat hem als gegoten.

Bij mij heeft hij vooral indruk gemaakt als Dirk in de serie  Stiefbeen & Zoon. Altijd conflicten met zijn vader (Rien van Nunen).Vreselijk vond ik dat!  Stiefbeen senior was een oude handelaar in lompen en oude metalen, die nogal groezelige manieren had. Daarentegen had zijn veertig jaar oude zoon Dirk Stiefbeen meer sociale aspiraties en pretenties. Pa Stiefbeen had altijd de nodige trucs in huis om ervoor te zorgen dat zoon Dirk toch vooral niet aan een vrouw raakte. Het gemoed van Dirk was een gemakkelijke prooi voor de ontevreden vader.

De eerste aflevering werd op 11 oktober 1963 bij de NCRV uitgezonden. De serie kreeg in 1964 de allereerste Gouden Televizier-Ring toegekend.

 

Lees ook:“Stiefbeen en zoon” terug op TV?
Lees ook:Piet Romer overwint longontsteking en is weer thuis!
Lees ook:Een geweldig boek met huishoudklassiekers!
Lees ook:Piet Römer is aan de beterende hand
Lees ook:Piet Römer is overgrootvader geworden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>