Hoog Catharijne (Utrecht) beste winkelstraat van Nederland

Goed bereikbaar, mooi schoon en lekker overdekt. Ondanks zijn reputatie als onderdak voor junks en zwervers en het feit dat het winkelcentrum ingrijpend gerenoveerd gaat worden, scoort het Hoog Catharijne het hoogst als meest gastvrije van de vier bekendste winkelstraten van Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek van het in mystery shopping gespecialiseerde bedrijf Store Support, in samenwerking met De Telegraaf.Het Utrechtse winkelcentrum kreeg van Store Support een 6,7 en liet daarmee Het Spui in Den Haag (6,6) en de Rotterdamse Koopgoot (6,3) achter zich. Veruit het laagste scoorde de Amsterdamse Kalverstraat met een 5,6. Uit het onderzoeksrapport: 'Volle prullenbakken en zwerfvuil', 'veel verslaafden en daklozen' en 'toeristen onder invloed'. In welke van de vier bekendste winkelcentra is het nou het prettigst winkelen? Met die vraag stuurde Store Support 160 keer een zogenaamde mystery shopper op pad. Ze bezochten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht vier soorten winkels: een parfumerie, warenhuis, kledingzaak en een telecomwinkel. Na elk winkelbezoek vulden ze een uitgebreide vragenlijst in en gaven een beoordeling aan de manier waarop ze geholpen waren.

Vooral het Amsterdamse personeel van kledingwinkels en warenhuizen komt er in het onderzoek minder goed vanaf. Het best geholpen worden klanten in parfumeriezaken in Den Haag. Die scoorden een 7,4.

Wij zijn trouwens wel benieuwd wat u de beste winkelstraat van Nederland vindt. Laat uw suggesties bij de reacties achter!

Lees ook:Vrouwen van 45 jaar en ouder mogen gezien worden!
Lees ook:Winkelwalhalla’s: Haarlem, Apeldoorn en Middelburg
Lees ook:Naar de Parade met je kleinkind
Lees ook:Tot zover Meddens en 180 jaar modehistorie
Lees ook:Rivièra Maison opent achtste Flagship Store in Laren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>