20ste Techno Classica Essen: grootste oldtimerbeurs ter wereld

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 maart wordt in het Duitse Essen opnieuw 'Techno Classica' gehouden. Dat is niet alleen 's werelds grootste 'oldtimerbeurs', maar gedurende vier dagen ook het meest unieke 'automuseum' dat je kan vinden – en dat op slechts 175 kilometer van Utrecht. Over 20 hallen verspreid, in totaal 110.000 vierkante meter, staan hier meer dan 2.500 klassieke auto's te koop. Dat gaat van unieke gerestaureerde juweeltjes van oude wagens die vlotjes over de 2 miljoen euro kunnen gaan, tot betaalbare 'youngtimers' van enkele duizenden euro's. Ongeveer 20% van het aanbod op Techno Classica behoort tot die laatste categorie. Het gros van de aangeboden old- en youngtimers zijn 'straatversies', maar er zitten ook meer dan 200 unieke raceauto's tussen.

 

 

Naast de 'te koop aangeboden' klassiekers, zie je in Essen ook enkele honderden unieke auto's die ofwel uit de museumcollectie van de autoconstructeurs zelf komen, of eigendom zijn van leden van de ruim 200 oldtimerclubs. Daaronder een aantal exemplaren die je nergens ter wereld in een museum kan zien.
Zo is het bijvoorbeeld bij Citroën de 'deux chevaux' die na zestig jaar de show steelt. Van deze legendarische 2 CV werden tussen 1948 en 1990 precies 3.872.583 exemplaren gebouwd. Bij Ferrari ligt het zwaartepunt op de 40e verjaardag van de 365 GTB/4 Daytona. In totaal bouwde Ferrari 1.284 stuks. Volgens het Britse tijdschrift Autocar was deze auto met zijn 352 pk sterke 4,4 Liter V12 motor met een top van 280 km/u. toen de snelste auto van de wereld.

Praktisch
Techno Classica Essen is voor het grote publiek geopend op donderdag van 10 tot 18 u., op vrijdag van 10 tot 19 u., op zaterdag van 9 tot 18 u. en op zondag van 9 tot 16.30 u. Standaard tickets kosten 20 euro. Jongeren tot 17, studenten en mindervaliden betalen 16 euro. Kinderen tussen 8 en 16 betalen 10 euro, jongere kinderen hebben gratis toegang. Voor groepen van meer dan 20 personen geldt het tarief van 18 euro. Kaartenvoorverkoop: +49 201 72 44 290. Voor meer info, zie de website.

Lees ook:Grootste Ferrari veiling ooit in Europa gestart
Lees ook:De Ferrari van de Prins
Lees ook:Opa maakt met kleinzoon ‘niet zo geslaagde’ testrit in Ferrari
Lees ook:Bezitters van oldtimers krijgen het zwaarder in 2014
Lees ook:Niet-rokersauto brengt honderden euro’s meer op en verkoopt sneller; natte hond grote afknapper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>