Het grootste bierfestival van België

Je zou toch denken dat alles al een keer is uitgevonden, maar nee dus! Op het gebied van bier weten ze In België van geen ophouden. Op het Zythos Bierfestival, dat op 7 en 8 maart plaatsvindt in Sint-Niklaas, kunnen 55 nieuwe bieren worden geproefd. In totaal bieden meer dan 60 brouwers meer dan 250 biersoorten aan.De vzw Zythos wil met het festival ook aandacht geven aan de vele kleine brouwers die het land rijk is. Naast 50 brouwerijen, waaronder alle trappisten, zijn ook zes bierfirma’s en vijf geuzestekers aanwezig op het festival. Nieuwkomers zijn onder meer Bière des Ours van La Binchoise en Kessel Blond van De Vlier.

Het festival, dat al aan zijn zesde editie toe is, is het grootste bierfestival van België en één van de grootste in Europa. Vorig jaar trok het evenement 9.500 bezoekers. Dit jaar hoopt de organisatie op 10.000.

Lees ook:Botermarkt Bierfestival….. gratis! Wel even een glas kopen!
Lees ook:Belgen houden van een lekker pintje
Lees ook:Belgische bierroute
Lees ook:Bierweekend in Brussel
Lees ook:Haarlem Culinair 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>