Nederland wil ook zwarte knoflook

Geen vieze adem meer, onsterfelijkheid, boordevol antioxidanten… Interesse gewekt? Zwarte knoflook is het geheim! In Groot-Brittannië is deze bijzondere variant sinds kort verkrijgbaar. Een vieze adem is voorgoed verleden tijd: de gezonde groente is volledig reukloos en kan ook rauw gegeten worden.

Zwarte knoflook is al jaren succesvol op de Japanse markt. De ‘Black Garlic’ is een 100% natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen. Volgens Thaïse legenden maakt de zwarte knoflook je onsterfelijk. Feit is wel dat deze variant nog stukken gezonder is dan zijn witte broertje. Het bevat twee keer zoveel antioxidanten en bevat stoffen die kanker zouden kunnen weren.

Onder warmte wordt de knoflook een maand lang gefermenteerd, waardoor de zwarte kleur, de zachte textuur en de zoete smaak ontstaat. Of en wanneer de zwarte knoflook in Nederland op de markt komt, is niet bekend. We moeten het voorlopig doen met een vieze adem!

Lees ook:Groene thee, verse groente en donker brood zijn niet per sé gezonder
Lees ook:Is chocola gezonder dan fruit?
Lees ook:Doe iets aan die slechte adem!
Lees ook:De nieuwe paarse tomaat is twee keer gezonder dan de rode
Lees ook:Pak je obesitasprobleem aan met witte thee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>