Zo behandel je asperges en zo bereid je ze op grootmoeders wijze

Verse asperges kun je horen: wrijf twee stengels tegen elkaar en als dit een piepend geluid maakt heb je lekkere verse asperges. Aan de slag!

Asperges kun je op verschillende manieren klaar maken, maar als je ze niet goed schilt, kauw je steeds op vezels. En dan wil je ze nooit meer eten. Daarom tip één met ster: schil ze goed! Doe dat, door de stengels eerst een half uurtje in koud water te leggen. Pak dan een dunschiller of een speciaal aspergeschilmesje en schil vanaf het kopje in één beweging naar de onderkant. Doe dit overlappend, zodat steeds een heel klein gedeelte wordt overgedaan. Dan weet je zeker, dat de asperges perfect geschild zijn. Snij er tenslotte aan de onderzijde een ministukje af. Nu zijn ze klaar om te bereiden.

Leg de asperges in een ruime hoeveelheid water en voeg eventueel wat zout toe. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en houd het water tegen de kook aan. Voor de korte bereiding de asperges ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de dikte) koken tot ze gaar zijn. Volgens de traditionele bereiding de pan na 4 tot 8 minuten koken van het vuur halen en de asperges in het hete water zo`n 15 tot 20 minuten laten nagaren. Haal met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig de asperges uit het kookvocht en laat ze even uitlekken.

En dan nu snel naar grootmoeders recept…….. eet smakelijk!

Lees ook:Asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus (recept)
Lees ook:Aspergesoep met Hollandse garnalen
Lees ook:Oma’s stoofperen waren zo slecht nog niet
Lees ook:Maaltijdsalade met asperges (recept)
Lees ook:Noedelsalade met garnalen en (rode) mul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>