Mosselen dit jaar van uitzonderlijke kwaliteit

Van begin juli tot september zijn er op de veiling in het Nederlandse Yerseke al 31 miljoen kilo mosselen uit Zeeland verhandeld. Ruim een kwart meer dan vorig jaar, meldt Productschap Vis, de overkoepelende organisatie voor alle belangenorganisaties in de Nederlandse vissector. Met andere woorden; de mossel scoort behoorlijk dit jaar! De organisatie verwacht bovendien een succesvol vervolg van het seizoen. Nou, ik ben ook van plan nog een paar pannen te maken dit jaar hoor! Jaarlijks worden er in België zo’n 30 miljoen kilo Zeeuwse mosselen afgezet. In Nederland is dat 12 miljoen. Het mosselseizoen startte begin juli en verloopt volgens de handelaars uitstekend. De mosselen zijn volgens kenners dan ook van uitzonderlijke kwaliteit. Van 27 september tot 3 oktober loopt overigens de Nationale Mosselweek in België. Speciaal voor de gelegenheid werd de website www.mijnmosselrecept.be gelanceerd, waar mosselliefhebbers alternatieve recepten voor mosselgerechten en heel wat mosselweetjes vinden.
Uit marktonderzoek van TNS NIPO uit 2009 blijkt dat 84 procent van de Belgen mosselen eet in combinatie met mosselgroenten en frietjes. Nederlanders kiezen voor mosselen en stokbrood. Belgen eten gemiddeld één keer in twee maanden mosselen, vooral als hoofdgerecht. Wanneer Belgen ze zelf bereiden, kopen ze de mosselen voornamelijk in de supermarkt (87 procent). Voor Nederlanders is de visboer (48 procent) naast de supermarkt (75 procent) ook een belangrijk afzetkanaal.

Lees ook:Aantal Nederlanders in België verdubbeld
Lees ook:Zaterdag 29 augustus gaat de Nationale Mosselweek van start
Lees ook:De mosselen zijn groot dit jaar!
Lees ook:Tevredenheid over kwaliteit bij eerste bemonstering Zeeuwse mosselen
Lees ook:Mosseldag Yerseke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>