EU: Sparende Nederlander minst bezorgd over pensioen

Hoeveel figuurlijke oude sokken met geld zouden er in ons land onder matrassen liggen? Waarschijnlijk heel wat! Nederlanders sparen namelijk in vergelijking met andere Europese landen het meest voor een pensioen. Het merendeel van de Nederlanders is dan ook niet bezorgd dat het niet voldoende geld zal hebben om met pensioen te gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van ING in 12 Europese landen. De bank ondervroeg in ieder land 1000 respondenten in hoeverre ze naast door de overheid beschikbaar gestelde tegoeden zelf of via een werkgever sparen voor hun pensioen. Dit spaargedrag is het sterkst in Noord-Europese landen als Nederland, Duitsland en België. Maar Nederland spant de kroon: bijna 70 procent van de respondenten zegt zelf te sparen voor het pensioen.

Dit heeft effect op de zorgen die onder Nederlanders heersen over het pensioen. Waar in bijna alle landen mensen het merendeel bezorgd is dat ze niet voldoende geld zullen hebben om met pensioen te kunnen gaan, zijn Oostenrijk en Nederland de enige landen waar de groep mensen dat hier niet bezorgd over is groter is dan de groep die hier wel zorgen over heeft. In Spanje, Italië en Frankrijk is juist meer dan de helft van de mensen hier bezorgd over.

Lees ook:1/3 Nederlanders wil nu genieten en maakt zich later druk over sparen
Lees ook:Slechts 9% van de Nederlanders is altijd bezorgd om hun veiligheid
Lees ook:Vrouwen maken zich meer zorgen over hun financiële toekomst dan mannen
Lees ook:Helft Nederlanders maakt financiële voornemens aan begin van het jaar
Lees ook:Vertrouwen onder koppels groot op financieel vlak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>