Overactieve blaas? Botox helpt tegen incontinentie

Botox… dan denk ik toch eigenlijk altijd meteen aan volgespoten actrices die er niet ouder uit willen gaan zien… Maar er zijn meer toepassingen: Een injectie met botox in de blaasspier werkt namelijk net zo goed tegen een overactieve blaas als medicatie. Dat blijkt uit een onderzoek van Duke University Medical Center. Een overactieve blaas zorgt voor een oncontroleerbare aandrang, die kan leiden tot ongewenst urineverlies. Medicatie kan deze symptomen verlichten door de blaasspieren te laten ontspannen. In dit onderzoek werd bij 250 vrouwen getest of botox net zo goed werkt. Een deel van de vrouwen werd behandeld met botox en een ander gedeelte kreeg de gebruikelijke pillen.

Een eenmalige botox-injectie in de blaas bleek net zo goed te werken tegen een overactieve blaas als dagelijks medicijnen innemen. In beide groepen nam bij 70 procent van de deelnemers het aantal keren urineverlies af van vijf naar drie keer per dag. Van de vrouwen die botox kregen, meldden er twee keer zoveel dat ze helemaal geen last meer hadden van incontinentie dan bij de medicatiegebruikers.   Net als bij rimpels is het effect van botox op de blaasspier tijdelijk. Na negen maanden tot een jaar is er een nieuwe injectie nodig om de blaasproblemen te verminderen. De resutltaten van het onderzoek verschenen in het New England Journal of Medicine.

Lees ook:Botox tegen incontinentie?
Lees ook:Urineverlies komt bij meer dan de helft van alle vrouwen voor
Lees ook:Urineverlies ook mannenprobleem!
Lees ook:Urineverlies bij mannen komt vaker voor dan je denkt
Lees ook:Cafeïne verhoogt het risico op incontinentie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overactieve blaas? Botox helpt tegen incontinentie

  1. KVEG

    In onze kliniek in amsterdam kunnen we diverse Botox behandelingen uitvoeren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>